Referenser 2017-05-22T16:06:13+00:00

REFERENSER | ”PIA ÄGER” 🙂

FÖR MIG ÄR VARJE UPPDRAGSGIVARE en storkund oavsett hur samarbetet ser ut. Jag älskar det jag gör och jag brinner för varje möjlighet att bidra till positiv utveckling, inspiration och nya insikter. Låt oss träffas – vi pratar, diskuterar och hittar rätt upplägg och insats för dig och din organisation. Vad behöver du just nu? Hör av dig!
Anlita Pia >

TACK PIA för ditt glada, härliga, energiska och kloka sätt att leda hela det här evenemanget. Det är din förtjänst att vi nu är så ”nära”, så samspelta och så fyllda av energi inför framtiden. Jag hoppas verkligen att jag får fler tillfällen att inspireras av dig du karismatiska och fantastiska kvinna.

Lotta, medarbetare Vägverket

Exempel på insatser:

Kund: Preem ABInsats: Chefsutbildning

Kommunikativt ledarskap – bidrar till ökat engagemang, gott samarbete och ännu bättre resultat.Preem AB jobbar systematiskt och kontinuerligt med både chefsutveckling och medarbetarutveckling. Efter årlig NMI-undersökning identifierade man en utvecklingspotential – ”kommunikation”. Man ville nå samtliga chefer, cirka 180 personer.

Vi utvecklade ”Effektiv kommunikation” – en chefsutbildning som omfattade två heldagar och en kvällsövning med fokus på bland annat chefens kommunikativa ansvar, kommunikationsplanering, möteskultur, presentationsteknik, förändringskommunikation och svåra samtal. Utvärdering: 96,6 % Mycket nöjda och Nöjda deltagare. Utbildningen har tillsammans med andra insatser lagt grunden för ett ännu mer kommunikativ ledarskap och ett ökat engagemang bland medarbetarna inom Preem AB.

Kund: SwedenergyInsats: Inspirationsföreläsning

Kommunikationsdagarna är en årlig konferens om kommunikation i energibranschen, som genomförs i samarbete med Svensk Energi och Svensk Fjärrvärme.Kommunikationsdagarna 2016 gick av stapeln i mars på Djurgården i Stockholm och ett huvudtema var ”relationsskapande”. Och vad är egentligen relationsskapande i världsklass?

Framgång, kreativitet, arbetsmiljö… det mesta handlar om relationer. Och för att vara en duktig relationsskapare behöver du förstå dig själv och även förstå andra människor.
Jag fick äran att inleda konferensen med en ”Talang-övning” och därefter också bidra med inspirationsföreläsningen ”Förändring, kommunikation och människor – hur svårt kan det va?”
En härlig dag med en stor engagerad publik, många skratt och en hel del aha-upplevelser. Tacksam för all positiv feedback efteråt – TACK!

Kund: Karolinska InstitutetInsats: Ledningsgruppsutveckling

Ledningsgruppsarbete med fokus och kraft – hur är vi förebilder, på riktigt?Ledningsgrupps- och teamutveckling handlar till stor del om självinsikt och självledarskap. Att leda sig själv för att kunna leda andra. Då ökar möjligheterna att med energi, klokhet, trygghet och kraft leda en hel organisation till framgång och arbetsglädje.

En av KI:s ledningsgrupper samlades för två dagars arbete med frågor som till exempel ”Vad är syftet och uppdraget med den här gruppen? Hur tydliggör vi det? Vilka är våra viktigaste framgångsfaktorer? Hur bygger vi vidare på den öppenhet, tillit och respekt som redan finns och tar det ett steg längre? Hur bidrar vi till ännu mer utveckling och positiv attityd i organisationen? Hur är vi förebilder – på riktigt? Vi lade en riktigt bra grund för fortsatt arbete med bland annat kommunikation – ett av de viktigaste verktygen för att bli en ledningsgrupp i världsklass. Tack för att jag fick leda och guida!

Kund: PolisenInsats: Inspirationsföreläsning

Vad är framgångsrikt självledarskap?En enhet inom Polisen samlades hösten 2016 för att jobba med planering och kompetensutveckling. Syftet var dels att skapa bättre förutsättningar för samarbete och dialog, dels att få inspiration och verktyg som kan bidra till framgång i vardagen. En mix av föreläsning, diskussion och övningar blev lösningen!

Vi kikade på beteenden, egenskaper, preferenser och kommunikationsstilar. Varför gör vi som vi gör och varför gör inte andra som vi vill? Vi pratade om vad som händer när hjärnan försätts i ”hot-läge” i stället för ”belönings-läge” och vi ökade vår förståelse för hur andra vill bli kommunicerade med för att vi verkligen ska nå fram och bidra till god kommunikation som ger resultat. Med verktyget Insights Discovery som grund och en kombination av teori och praktiska övningar fick vi många aha-upplevelser, insikter om oss själva och vår omgivning – och inte minst många igenkänningsskratt!

Kund: TillväxtverketInsats: Föreläsning/workshop

Det modiga ledarskapet – att vara genuin och äkta, att lyssna på andra människor och att kunna skapa rätt känsla som inspirerar.På Chefsdagarna hösten 2016 ville man lyfta fram ”mod” och ha extra fokus på det. Vad är egentligen ett modigt ledarskap?

Jag fick nöjet att hålla en inspirationsföreläsning som lyfte frågor som ”vad innebär det att vara en modig ledare i vardagen, vilka utmaningar finns och hur förhåller jag mig till dem och hur kan jag utveckla mitt ledarskap och bli ännu modigare?” Vi pratade om engagemang, förväntningar och att skapa en kultur som ger utrymme för mod, att våga prova nya vägar, att även kunna göra misstag och att lära av dessa för att utvecklas. Avslutade med praktisk workshop där vi övade mod i vardagssituationer. Mycket lyckat!

Kund: Executive Global Network Insats: Mötesledare/föreläsare

EGN Sverige – ett professionellt nätverk med fokus på yrkes- och ledarskapsutveckling. Med erfarna mötesledare, välplanerade temadiskussioner och struktur kring hur mötena bedrivs håller EGN fokus på kvalitet och värdeskapande. Sedan 2011 leder jag ett antal chefsgrupper (i dagsläget 11 st) och är ofta gästföreläsare i andra mötesledares grupper – hur gör jag för att det ska bli riktigt bra?

Som mötesledare/facilitator ansvarar jag för att varje möte blir inspirerande, värdeskapande, bidrar till insikter och ny kunskap. Deltagarna ska få både nyttiga aha-upplevelser och tid för reflektion, tid att ”landa” och fylla på med ny energi. Som mötesledare håller jag balansen mellan den planerade och strukturerade mötesprocessen och den kreativa improvisationen – att skapa värde i stunden. Förutom att leda elva grupper är jag ofta anlitad som gästföreläsare i andra mötesledares grupper – inom ledarskap, kommunikation, förändring, presentationsteknik och storytelling.

Så tyckte deltagarna om Pias insatser

Pia är superduper – proffsigt, genomtänkt och mycket bra genomförande. Entusiasmerande – mycket inspirerande 2 dagar.

Deltagare chefsutbildning Preem AB

Pia – ett enda ord, bravissimo! Kunnig i ämnet, entusiastisk, höll energin och ångan uppe ända in i kaklet. Syns och känns att hon brinner för det hon gör, strålande insats!

Medlem i ledningsgrupp KI

Varmt tack för den härliga föreläsningen om ”Det personliga varumärket”! Du är en mycket inspirerande person! Jag hörde på lunchen att du satt igång många tankar och funderingar – BRA!

Catharina, Transportstyrelsen

Pia är ett energiknippe med förmågan att hela tiden inspirera och vara en katalysator för meningsfull dialog och bra stämning. Stor kunskapskälla – alltid uppdaterad med det senaste.

Kalle, Swedenergy

Superbra förmiddag! Hög energi, bra tempo, relevant innehåll – och Pia är superinspirerande att lyssna på – toppen helt enkelt!

Mats, TeliaSonera