Fyra barn. Varje minut.

Företagsbanner (jul)

Inget ämne har blivit så omskrivet i sociala medier 2017 som #metoo-uppropet (enligt analysverktyget Ezyinsights) – långt mer än orkaner, ryska hackare och branden i Greenfell tower. I 85 länder världen över har detta avgrundsvrål skakat om i olika grad – och jag tillhör personligen en av de som verkligen tror att det kommer att leda till förändring. Det finns ingen annan väg. Jag följer de olika uppropen i allmänhet och de två i ”mina” branscher i synnerhet, #sistabriefen och #allmänhandling. Alla möjliga känslor svallar – chock, förundran, ilska, äckel, avsky och ibland uppgivenhet. Vad är det för FEL på folk? På riktigt? #metoo-uppropet berör på alla tänkbara sätt, i grunden, på djupet och nu behövs fokus på nästa steg. Hur ser det ut? Vad kan jag själv göra? Konkret? Viktiga tankar nu för mig i mitt mentala bokslut för 2017 och inför 2018.

Men det finns ett ämne som berör mig ÄNNU djupare. Ett ämne som väcker ännu starkare känslor. Känslor av förtvivlan, hat och förakt. Och det är sexuella övergrepp mot barn. Sexhandeln med barn. Och all annan jävla ONDSKA som riktas mot barn. Temat för Musikhjälpen 2017 är ”Barn är inte till salu”. Jag lyssnade på en intervju, jag tror det var med Ecpat och fick veta att varje minut säljs fyra barn i sexhandel. FYRA BARN! VARJE MINUT. Alla åldrar, från spädbarn och uppåt. Jag vill kräkas. Jag vill blunda och hålla för öronen. Men det går inte. Jag får inte blunda. Vi får inte blunda. Om vi blundar upptäcker vi inte det som sker här och nu, kanske på min gata hemma i stan? För någonstans håller de till, sexköparna, pedofilerna, dessa monster. Någonstans i en lägenhet höll de till, de där bröderna som genomfört tusen våldtäkter. På barn. Det är nästan för mycket för att kunna ta in…det är FÖR vidrigt. Men – aldrig blunda. Se. Ge. Hjälpa till med det man kan just nu.

Mina Julklappspengar i år delas mellan Ecpat och Unicef. Så TACK till dig som uppdragsgivare, nätverksmedlem och samarbetspartner – du har bidragit till det 2017!
Med detta TACK från hjärtat önskar jag dig en God jul och ett riktigt Gott Nytt År!

2017-12-19T10:39:09+00:00 19 december 2017|Nyheter|